יום ראשון, 3 בפברואר 2013

עוגת בטטה- כן, יש דבר כזה! (מתכון)


במסגרת סיבוב באחד מהסופרים המקומיים נתקלתי בסטנד של בטטות יפייפיות. כתומות, חלקות וגדולות כל בטטה - חציל. בחיי. כמובן שלא יכולתי לעמוד בפניהן וקניתי זוג מתוך כוונה להכין את מרק הבטטות שאהוב עלי ועל מר בחור. צרפתי לזה גם דלעת ושמנת בשביל הפינוק.

אתמול חיפשתי מתכונים ברשת ונתקלתי במתכון לעוגת גזר, הכנסתי למועדפים ואז זה הכה בי. אם יש עוגת גזר למה שלא תהייה עוגת בטטה? גם בטטות הן מתוקות באופן טבעי..
אחרי חיפוש קצר נתקלתי בכמה מתכונים ומתוכם בחרתי אחד פשוט יחסית.
כל ההכנה לוקחת כ 15 דק, המתכון קליל למדי ומתקבלת עוגה טעימה ומוצלחת!

מצרכים:
3/4 כוס סוכר חום בהיר
3/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס פירה בטטה*
1 ביצה גדולה (L)
1 כפית תמצית וניל
1 + 1/4 כוס קמח לבן
1/2 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לאפיה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס ריוויון**
*פירה בטטה: קולפים בטטה גדולה  או שתיים בינוניות, חותכים לקוביות ומאדים במים עד שהם רכות, מסננים ומועכים.
** לא היה לי רוויון בבית אז החלפתי אותו ביוגורט.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מערבבים בקערה גדולה- סוכר, בטטה ושמן
מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
בקערה נפרדת מערבבים- קמח, אבקת אפיה, סודה, קינמון ומלח
מערבבים לסירוגין לתוך קערת הבטטה והסוכר את תערובת לפי הסדר הבא: קמח- ריוויון- קמח- ריוויון – קמח
מרפדים את התבנית בנייר אפיה/משמנים היטב היטב
יוצקים את הבלילה
אופים 25- 30 דקות עד שהעוגה שחומה ורייחנית
מצננים בתבנית כ- 10 דקות
מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים
אני חייבת לציין שבתנור שלי זמן האפיה הוא ארוך יותר, אחרי חצי שעה העוגה לא הייתה שחומה במיוחד ונדרשו לה עוד 20 דק להראות יפה יותר. אז תמיד תמיד לבדוק עם קיסם.
המתכון נלקח מהאתר "בריאות עם טעם". רחלי צירפה למתכון ציפוי שמנת לייט אבל בחרתי שלא לצפות את העוגה. אם בכל זאת תרצו ציפוי, ניתן להשתמש בציפוי שלה:

מעט חמאה (כפרוסה דקה)
חצי כוס אבקת סוכר (כ- 50 ג')
1 כפית ליקר תפוזים
4-5 כפות שמנת להקצפה
קוקוס טחון
להכנת הציפוי:
ממיסים במקרוגל את החמאה ומודדים שתי כפיות
מערבבים את החמאה המוממסת עם אבקת הסוכר והליקר
מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שאין גושי סוכר והתערובת חלקה
יוצקים על העוגה ומפזרים קוקוס מלמעלה
או בציפוי מבית סבתא שלי שתמיד יוצא טעים:
שמים בקערה חצי גביע של שמנת חמוצה ומוסיפים 3 כפות סוכר, מערבבים וטועמים. אם רוצים קרם מתוק יותר מוסיפים יותר סוכר ואם אוהבים חמוץ מוסיפים עוד שמנת.

בתאבון ואם ניסיתם ואהבתם אשמח לשמוע :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה